Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ειδήσεις | Ελλάδα

Κορονοϊός: Τους 59 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα - 99 νέα κρούσματα σε σύνολο 1.613

Συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί από τον Covid-19 στην Ελλάδα, με τον κ. Τσιόδρα να ανακοινώνει 6 νέους θανάτους την Παρασκευή. Οι νεκροί έφτασαν τους 59 στο σύνολο.

Ειδικότερα, την Παρασκευή ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 99 νέα κρούσματα του Covid-19 με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 1.613. Παράλληλα 119 κρούσματα εντοπίζονται στο κρουαζιερόπλοιο, ενώ 5 από αυτους είναι Έλληνες. Συνολικά 92 άνθρωποι νοσηλέυονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας,. Έντεκα ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση της Παρασκευής, η ενημέρωση για τον κορονοϊό θα γίνει γραπτά, με ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, την Κυριακή 5 Απριλίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως όσοι από τους επιβάτες βγήκαν αρνητικοί στο τεστ του κορονοϊού θα πάνε σε ξενοδοχεία που θα τους οριστούν. Παράλληλα, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στην παραλία Βόλου.

Οδηγίες για τον κορονoϊό

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει οκτώ οδηγίες στο πλαίσιο της ενημερωτικής προσπάθειας για τον τρόπο προφύλαξης από το νέο κορονοϊό.

Οι οκτώ οδηγίες είναι οι εξής:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: