Ειδήσεις | Διεθνή

Τραμπ: Οι πολίτες μας θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να ανησυχεί πρωτίστως για τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

«Οι πολίτες μας θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

«Θα σεβαστούν την τήρηση της Κοινωνικής Απόστασης και όλα τα υπόλοιπα. Θα προσέχουμε τους ηλικιωμένους με προστασία και στοργή. Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα μαζί. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ (πολύ) ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!».

Εξάλλου, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε σήμερα ότι η διοίκηση Τραμπ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον Νόμο Αμυντικής Παραγωγής σήμερα προκειμένου να προμηθευτεί 60.000 κιτ διαγνωστικών εξετάσεων για τη νόσο Covid-19, καθώς καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε κιτ, μάσκες, αναπνευστήρες και άλλο κρίσιμης σημασίας εξοπλισμό για τους επαγγελματίες υγείας.

Ο Πίτερ Γκέινορ, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών, είπε στο CNN ότι η διοίκηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Νόμο Αμυντικής Παραγωγής, διότι «υπάρχουν κιτ διαγνωστικών εξετάσεων στα οποία πρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση».

Θα είναι η πρώτη φορά που ο νόμος αυτός θα εφαρμοστεί για την κρίση του νέου κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: