Ειδήσεις | Διεθνή

Ο Μπλούμπεργκ ξεκινάει εκστρατεία 100 εκατ. δολαρίων κατά του Τραμπ

Διαφημιστική εκστρατεία που θα εναντιώνεται στον Ντόναλντ Τραμπ θα ξεκινήσει δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Συγκεκριμένα, ο Μπλούμπεργκ, που εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, θα ξεκινήσει μια διαδικτυακή  ύψους 100 εκατ. δολαρίων, όπως επιβεβαίωσε ένας σύμβουλός του.

Ο Μπλούμπεργκ δεν έχει διευκρινίσει ακόμη αν θα είναι υποψήφιος για τις εκλογές του 2020. Έχει όμως λάβει την έγκριση για να κατέβει στις προκριματικές του Δημοκρατικού κόμματος σε δύο Πολιτείες. Ο μετριοπαθής, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης θα δυσκολευτεί πάντως να κερδίσει το χρίσμα απέναντι σε αντιπάλους που έχουν ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία τους εδώ και μήνες.

Οι διαδικτυακές διαφημίσεις που χρηματοδοτεί ο Μπλούμπεργκ δεν έχουν ξεκινήσει να προβάλλονται ακόμη. Αρχικά, θα προβληθούν σε τέσσερις Πολιτείες, την Αριζόνα, το Μίσιγκαν, την Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν. Ο συνεργάτης του επιβεβαίωσε ότι θα προβληθούν κατά την περίοδο των προκριματικών, ανεξαρτήτως αν ο Μπλούμπεργκ αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα ή όχι.

Οι τέσσερις Πολιτείες θεωρούνται αμφίρροπες. Ο Τραμπ τις είχε κερδίσει όλες το 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: