Ειδήσεις | Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο

Ιδιαίτερα βίαιες έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 

Συγκεκριμένα, η κινεζική Global Times, η ταμπλόιντ εφημερίδα που ανήκει στην επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, τη Λαϊκή Ημερησία, το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) είχε αναρτήσει νωρίτερα στον λογαριασμό της στο Twitter, ένα tweet που ανέφερε πως η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο.

Όμως, μόλις λίγη ώρα αργότερα, η πληροφορία για την οποία η εφημερίδα επικαλούνταν μη κατονομαζόμενες πηγές, αφαιρέθηκε.

Η πρώην βρετανική αποικία παραμένει σε παράλυση για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα από τους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές, τους οποίους η αστυνομία κατηγόρησε ότι έριξαν βέλη εναντίον της, οι οποίοι έχουν κλείσει δρόμους και εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες διαδηλώσεων το κίνημα διαμαρτυρίας υιοθέτησε αυτή την εβδομάδα νέα τακτική, τη λεγόμενη «γενικευμένη κινητοποίηση». Συνίσταται στην αύξηση των δράσεων μικρής έκτασης, τις οποίες διεξάγουν μικρές ομάδες, κυρίως φοιτητών, με στόχο να εξαντλήσουν την αστυνομία.

Σχολεία και πανεπιστήμια παρέμειναν κλειστά σήμερα και τα νοσοκομεία ανέβαλαν τις μη επείγουσες επεμβάσεις. Πολλά καταστήματα επίσης δεν άνοιξαν, ενώ η αστυνομία έκανε σήμερα το πρωί χρήση δακρυγόνων κοντά στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ όπου είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.