Ειδήσεις | Διεθνή

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού η Amazon 

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει το κατά πόσο η χρήση από την Amazon δεδομένων από ανεξάρτητους πωλητές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, αντιτίθεται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ανταγωνισμού. Αν τελικά της επιβληθεί πρόστιμο ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου θα κληθεί να πληρώσει περί το 10% των εσόδων της ή περίπου 23 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ η έρευνα επικεντρώνεται στον διττό ρόλο της Amazon ως «έμπορος» και «ηλεκτρονική αγορά». 

«Η προκαταρκτική εξέταση της ΕΕ έδειξε ότι η Amazon εμφανίζεται να χρησιμοποιεί ευαίσθητα δεδομένα για τους πωλητές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, τα προϊόντα τους καθώς και τις συναλλαγές που χρησιμοποιούνται», αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν. 

Σε ανακοίνωσή της η Amazon αναφέρει: «Θα συνεργαστούμε πλήρως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να υποστηρίζουμε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και να τις βοηθάμε να αναπτυχθούν». 

Σημειώνεται πως η Amazon είναι ο δεύτερος αμερικανικός κολοσσός που μπαίνει στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Είχε προηγηθεί η Google, της οποίας της επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 9,5 δισ. δολαρίων. 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.