Ειδήσεις

Γιώργος Π. Αποστολόπουλος: Η Αθήνα πρέπει να πάψει να βιώνει τριτοκοσμικές συνθήκες

Πένη Χαλάτση

Ο Γιώργος Π. Αποστολόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Πρασίνου και Προστασίας Ζώων Αθηνών,  μιλά στο insider.gr για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Αθήνα να μεταμορφωθεί σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη ενώ επισημαίνει ότι για να απορροφηθούν τα κονδύλια και να ολοκληρωθούν οι δράσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση απαιτείται οι δομές να αποτινάξουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο κ.  Αποστολόπουλος κατεβαίνει στις εκλογές με το συνδυασμό «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου και αναλύει τις δράσεις που σκοπεύει να αναλάβει. Όπως σημειώνει «η Αθήνα αξίζει ένα διαφορετικό μέλλον, χρειάζεται να γίνουν άμεσες και πρακτικές παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς ξεκινώντας από ένα όραμα για μία βιώσιμη και πράσινη πόλη, συνεχίζοντας την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αφορούν στην εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και το μεταναστευτικό και φυσικά προσεγγίζοντας με έναν διαφορετικό τρόπο την καθημερινότητα. Απαιτείται να γίνουν κάποια μεγάλα έργα όπως η κατασκευή της νέας γραμμής του μετρό, η ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο, η επιστροφή του Ιλισού στην επιφάνεια και σημαντικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Θα πρέπει ωστόσο από την άλλη πλευρά, να γίνουν και παρεμβάσεις στις γειτονιές, να βελτιωθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας, να αποκατασταθούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, να ενισχυθεί ο φωτισμός και να αυξηθούν οι χώροι πρασίνου.  Μόνο μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα μπορέσει η Αθήνα να έχει το μέλλον που της αξίζει ως ευρωπαϊκή μεγαλούπολη και όχι ως πόλη η οποία χαρακτηρίζεται από τριτοκοσμικές συνθήκες. Προοπτικές υπάρχουν αρκεί να βγουν όλοι οι εκλεγμένοι έξω από τα γραφεία τους και να αγωνιστούν μέσα στους δρόμους και την πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τη χρηματοδότηση των έργων επισημαίνει ότι: «βασικός εχθρός και της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δημότη είναι η γραφειοκρατία. Εάν δεν απλοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε να μπορούν να αξιοποιούνται με μεγαλύτερη ευκολία τα απαραίτητα κονδύλια τότε δεν θα μπορέσουμε να έχουμε και αποτελέσματα στην υλοποίηση κάποιων σημαντικών έργων». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.