Ειδήσεις | Διεθνή

Οι «τρικλοποδιές» Τραμπ – Δημοκρατικών φτάνουν σε άλλο επίπεδο

Έξω φρενών φαίνεται ότι έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ το χθεσινό αίτημα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, της Δημοκρατικής Νάνσι Πελόζι, να μεταθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους (State of the Union), επικαλούμενη ανησυχίες ασφαλείας από την υπολειτουργία των υπηρεσιών λόγω του shutdown.

Σήμερα, ο Τραμπ ανταπέδωσε ενημερώνοντας την Πελόζι –τρίτο  τη τάξει πολιτειακό παράγοντα της χώρας- ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτικό αεροσκάφος εξαιτίας της μερικής παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους και ως εκ τούτου αναβάλλεται το ταξίδι της στο Βέλγιο, την Αίγυπτο και το Αφγανιστάν.

«Εξαιτίας του shutdown, με λύπη μου σας πληροφορώ ότι το ταξίδι σας στις Βρυξέλλες, την Αίγυπτο και το Αφγανιστάν αναβάλλεται. Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε ότι η αναβολή αυτής της εκδήλωσης δημοσίων σχέσεων είναι απολύτως ενδεδειγμένη. Θα επαναπρογραμματίσουμε αυτή την επταήμερη εκδρομή σας όταν το shutdown τελειώσει», ανέφερε ο Τραμπ στην επιστολή του προς την Πελόζι.

Το ταξίδι στελεχών του Κογκρέσου δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας, αλλά ο Τραμπ το έκανε γνωστό δημοσίως με την επιστολή που έστειλε στην Πελόζι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην επιστολή του επισήμανε ότι αν η πρόεδρος της Βουλής «επιθυμεί να κάνει το ταξίδι χρησιμοποιώντας εμπορική πτήση, αυτό θα ήταν βεβαίως δικό της δικαίωμα». Τόνισε ωστόσο ότι πιστεύει ότι «θα ήταν καλύτερο» εκείνη να παραμείνει στην Ουάσινγκτον και να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για την επαναλειτουργία της κυβέρνησης.

Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο της πολιτικής διαμάχης των δύο πλευρών με επίκεντρο το αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό, που έχει αποτέλεσμα εδώ και 27 μέρες 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι να έχουν τεθεί σε αργία ή να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.