Ειδήσεις | Διεθνή

Τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan επέκρινε έντονα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, αναφορικά με τη διαμαρτυρία του για ένα τραγούδι το οποίο τον σατίριζε και μεταδόθηκε από τη γερμανική τηλεόραση.

Η εκπομπή και η απάντηση της Τουρκίας εξελίχθηκαν σε διπλωματικό επεισόδιο, με τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση να απορρίπτουν τις διαμαρτυρίες της Άγκυρας, η οποία μεταξύ άλλων κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ασυνήθιστα έντονη γλώσσα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι «δεν είναι αποδεκτό ο πρόεδρος μιας άλλης χώρας να ζητάει από τη Γερμανία να περιορίσει δημοκρατικά δικαιώματα επειδή αισθάνθηκε πως τον περιγέλασαν».

«Πρέπει να το καταστήσουμε σαφές στον Erdogan: Στη χώρα μας έχουμε δημοκρατία. Αυτό είναι και τελείωσε... οι πολιτικοί πρέπει να ζήσουν με τη σάτιρα, ακόμη και ο Τούρκος πρόεδρος», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης Schulz στην Bild am Sonntag.

«Αγαπητέ κύριε Erdogan το παρατραβήξατε. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Η σάτιρα είναι ένα βασικό στοιχείο της δημοκρατικής κουλτούρας», πρόσθεσε, με νόημα, ο Schulz. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.