Κρυπτονομίσματα

NFΤ: Βουτιά για τις πωλήσεις στο γ' τρίμηνο, στο -60% σε σχέση με το β' τρίμηνο

Newsroom

Μεγάλη μείωση σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις των NFTs (non-fungible tokens), σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης της τεχνολογίας blockchain DappRadar, καθώς οι επενδυτές της αγοράς των κρυπτονομισμάτων ετοιμάζονται για τον λεγόμενο «χειμώνα των crypto» και η ζήτηση για κερδοσκοπικά ψηφιακά assets δεν δείχνει να επιστρέφει.

Τα NFTs είναι ενός είδους asset που στηρίζεται στο blockchain και αντιπροσωπεύει ένα ψηφιακό αρχείο, όπως μια φωτογραφία, ένα βίντεο ή ένα item σε διαδικτυακό παιχνίδι. Έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή το 2021, καθώς οι κερδοσκόποι της αγοράς των crypto έσπευσαν να επωφεληθούν από τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές, ωστόσο οι όγκοι των πωλήσεων έχουν υποχωρήσει ραγδαία τους τελευταίους μήνες.

Το τρίτο τρίμηνο, η αξία των πωλήσεων των NFT διαμορφώθηκε στα 3,4 δισ. δολάρια, από 8,4 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο και 12,5 δισ. δολάρια κατά το peak της αγοράς στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την DappRadar.

Ενώ η εκκολαπτόμενη αγορά των NFT επωφελήθηκε από τα κέρδη των τιμών των κρυπτονομισμάτων και την υψηλή επενδυτική όρεξη για ρίσκοτο 2021, αυτές οι συνθήκες μεταβλήθηκαν απότομα το 2022, καθώς η αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες ωθεί τους επενδυτές να εγκαταλείψουν τα assets υψηλού ρίσκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin διαπραγματεύεται στα περίπου 19.000 δολάρια, πολύ χαμηλότερα από το υψηλό του Νοεμβρίου των 69.000 δολαρίων.

Οι πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά NFT, το OpenSea, συρρικνώθηκαν για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Σεπτέμβριο.

«Νομίζω ότι αυτό που είναι μοναδικό σε αυτό το περιβάλλον είναι ότι η διασταύρωση της της μακροοικονομικής ύφεσης και του χειμώνα των κρυπτονομισμάτων», σχολιάζ<ει ο Devin Finzer, Διευθύνων Σύμβουλος της OpenSea, η οποία υποστηρίζεται από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του a16z. «Οι προηγούμενοι χειμώνες των crypto περιορίζονταν στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, οπότε για αυτόν τον λόγο, νομίζω ότι είναι συνετό να είμαστε συντηρητικοί στις προβλέψεις σχετικά με το πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει αυτό».

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: