Αυτοκίνητο

H υβριδική έκδοση της νέας (και συνολικά 3ης) γενιάς της Porsche Cayenne είναι πλέον γεγονός. Η Cayenne Ε-Ηybrid εφοδιάζεται με υβριδικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τον γνωστό 3λιτρο V6 κινητήρα της Porsche, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 136 ίππων και 400 Nm ροπής. Η συνδυαστική απόδοση αμφότερων των μηχανικών συνόλων αγγίζει τους 462 ίππους και τα 700 ροπής, τιμές οι οποίες σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Porsche, εξασφαλίζουν εντυπωσιακές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 5 δευτερόλεπτα).

Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία εμπλουτίζει τον εξοπλισμό της υβριδικής Cayenne, με στοιχεία όπως οι «ενεργές» αναρτήσεις Porsche Active Suspension Management, το έγχρωμο head-up display, τον έξυπνο ψηφιακό συνοδηγό Porsche InnoDrive και ζάντες 22 ιντσών. Την ίδια στιγμή, στην Porsche Cayenne Ε-Ηybrid συναντάμε το πρόγραμμα «boost», το οποίο προέρχεται από την 918 Spyder και ουσιαστικά εγγυάται την συμμετοχή του ηλεκτροκινητήρα ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός.

Σε ότι αφορά στην μπαταρία της Cayenne Ε-Ηybrid, είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών και διαθέτει χωρητικότητα 14,1 kWh (αυξημένη κατά 30%). Για την φόρτισή της απαιτούνται συνολικά 7,8 ώρες μέσω δικτύου 230V, ενώ με τον προαιρετικό ταχυφορτιστή ο χρόνος φόρτισης μειώνεται στις 2,3 ώρες. Με πλήρως φορτισμένη τη μπαταρία και ταχύτητες οι οποίες δεν υπερβαίνουν τα 135 χλμ./ώρα, η Porsche Cayenne Ε-Ηybrid μπορεί να κινηθεί «ηλεκτρικά» για περίπου 44 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: