Αυτοκίνητο

Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Ford είναι το Focus και η νέα γενιά αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται στο Saarlouis της Γερμανίας σε περίπου ένα χρόνο. Για να γίνει αυτό, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ με στόχο την αναβάθμιση των τεχνικών υποδομών της κατασκευαστικής μονάδας. 

Η 4η γενιά του Focus θα βασίζεται στην παγκόσμιο δάπεδο C (Global Platform C) και θα διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με το μοντέλο που θα αντικαταστήσει. Αυτό συνεπάγεται ένα μεγαλύτερο εσωτερικό, αυξάνοντας τους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Φυσικά, η καλή οδηγική συμπεριφορά θα γίνει ακόμα καλύτερη, μιας και οι μηχανικοί της φίρμας θα δώσουν μεγάλη βαρύτητα στο στήσιμο του μικρομεσαίου μοντέλου. Αλλαγές θα έχουν στην εμπρός και την πίσω ανάρτηση, ενώ θα αναβαθμιστεί το σύστημα διεύθυνσης.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, κάτω από το καπό θα υπάρχει ο γνωστός 1.0 EcoBoost κινητήρας, ο 1.5 turbo βενζίνης και diesel. Εκτός από τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα, ενώ εικάζεται ότι θα υπάρχει προαιρετικά και ένα σύστημα τετρακίνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.