Αυτοκίνητο

Η Rivian θα εξελιχθεί σε νέα Tesla

Newsroom

Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι δεν έχετε ποτέ ακούσει το όνομα Rivian. Ή, ακόμα και αν το έχετε ακούσει, δεν έχει εντυπωθεί στη μνήμη σας. Λογικό, καθώς η νέα αυτή αμερικανική εταιρεία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ιδρύθηκε μόλις το 2009.

Rivian R1S

Τα πρώτα χρόνια της τα πέρασε προσπαθώντας να επικεντρωθεί στο τι ακριβώς θα κάνει, μερικά επόμενα στο να βρει χρηματοδότηση για να το κάνει και πλέον ήρθε η ώρα της “απογείωσης”.

Η Rivian ήρθε για να μείνει

Από τη στιγμή που έγινε προφανές ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι απλά ένα τερτίπι αλλά το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, δηλαδή προς το τέλος της περασμένης δεκαετίας, πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων προέκυψαν σαν μανιτάρια μετά τη βροχή. Ελάχιστες ωστόσο παρέμειναν και προχώρησαν . Η Rivian ανήκει στις ελάχιστες αυτές.

Rivian R1T

Ο ιδρυτής της Robert "RJ" Scaringe, έχοντας το εχέγγυο της αποφοίτησής του από το φημισμένο M.I.T. ( Massachusetts Institute of Technology), έπεισε κάποιους πολύ ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς για το όραμά του, που είναι να κατασκευάσει πρωτοποριακά, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα “περιπέτειας”.

Άντλησε λοιπόν

Rivian R1S

Το κοινό πάτωμα των Rivian, με το χαρακτηριστικό σχήμα -και το όνομα- skateboard. 

Rivian R1T

Μίνιμαλ και πλήρως ψηφιακός ο πίνακας οργάνων και στα δύο Rivian.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: