Αυτοκίνητο

Το εκατομμυριοστό Peugeot 2008 είναι γεγονός!

Έξι χρόνια μετά το αρχικό λανσάρισμα του Peugeot 2008, το SUV της γαλλικής φίρμας έχει γίνει best-seller, με το εργοστάσιο του Ομίλου PSA να κατασκευάζει πρόσφατα το εκατομμυριοστό 2008. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot, Jean-Phillipe Imparato, παρέδωσε ο ίδιος τα κλειδιά του εκατομμυριοστού 2008 στην νέα του κάτοχο, μόλις το δημοφιλές SUV βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Για την ιστορία, το Peugeot 2008 παράγεται σε τρεις ηπείρους, στην Ευρώπη, την Κίνα και τη Λατινική Αμέρική, ωστόσο η πορεία του ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Mulhouse, το οποίο γιορτάζει την παραγωγή του εκατομμυριοστού 2008. Να σημειωθεί επίσης ότι το 2008 είναι πιστοποιημένο με «Origine France Garantie» από την πρώτη μέρα της «γέννησης» του, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό από τα μέρη του, έχει κατασκευαστεί στη Γαλλία.

Με παραγωγή πάνω από 1.210.250 μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο, το Peugeot 2008 κέρδισε με άνεση την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού σε όλες τις χώρες που διατίθεται. Το γαλλικό μοντέλο συνεχίζει την εξαιρετική εμπορική του πορεία, καθώς τοποθετείται στα 3 καλύτερα SUV της μεσαίας κατηγορίας σε 30 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Έχοντας ως βασικά του «όπλα» την ελκυστική εμφάνιση, το προηγμένο σύστημα πρόσφυσης 4-mode Grip Control, τον τεχνολογικό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, καθώς και τους αποδοτικούς κινητήρες προδιαγραφών Euro 6.2, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Τέλος, στην ελληνική αγορά το Peugeot 2008 κυριαρχεί, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 10%, αποτελώντας την μία εκ των κορυφαίων επιλογών στην κατηγορία των compact SUV.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.