Αγορές | Commodities

Υποχωρούν σήμερα Τρίτη, οι τιμές του πετρελαίου καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει τον ΟΠΕΚ για να μην μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται στα 59,14 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 79 σεντς ή 1,3%.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν πτώση κατά 73 σεντς ή 1% στα 69,39 δολάρια το βαρέλι.

«Ο συνδυασμός της αδύναμης χρηματιστηριακής αγοράς και του tweet του Donald Trump οδήγησε το πετρέλαιο να “παραιτηθεί” από τα κέρδη του», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της αγοράς στο Price Futures Group

Ο Τραμπ δήλωσε σε ένα tweet τη Δευτέρα ότι ελπίζει ότι η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ δεν θα μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου και ότι οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερες με βάση την προσφορά.

Η πτώση της τιμής σηματοδοτεί μια αντίστροφη πορεία του ανοδικού ράλι της Δευτέρας και οφείλεται εν μέρει στη βούληση κρατών-μελών του ΟΠΕΚ και άλλων εκτός του καρτέλ να μειώσουν την παραγωγή. 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.