Σε περιπέτειες έχει μπει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι πιέσεις στην αγορά ομολόγων έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις μετοχές.

Τη νευρικότητα τροφοδοτεί και το αρνητικό κλίμα στις ξένες αγορές, όπου η μεταβλητότητα δείχνει πως έχουμε εισέλθει σε φάση διόρθωσης.

Το μεσημέρι, ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης Τιμών ανέκτησε τα επίπεδα έναρξης της συνεδρίασης επιστρέφοντας στις 822,55 μονάδες λίγα λεπτά μετά τις 15:30. Νωρίτερα, είχε κατρακυλίσει ως τις 812 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1%.  Η αξία των συναλλαγών κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα την ίδια ώρα και δεν υπερέβαινε τα 37 εκατ. ευρώ.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ωστόσο έχει περάσει σε προβληματικό σημείο. Σήμερα χάθηκε ενδοσυνεδριακά η στήριξη των 812 μονάδων από την οποία διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 65 ημερών. Αν τελικά χαθούν τα επίπεδα αυτά η επόμενη στήριξη είναι οι 803 μονάδες από τις οποίες περνάει ο κινητός μέσος όρος 100 ημερών. Αν το Χρηματιστήριο υποχωρήσει πιο κάτω η κατάσταση θα είναι απειλητική, καθώς η επόμενη στήριξη είναι στις 775 μονάδες, από όπου διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κινείται στη περιοχή του 4,28% με το spread να είναι στις 350 μονάδες βάσης. Το πενταετές ομόλογο καταγράφει απόδοση 3,7% και το επταετές απόδοση 4,1%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,98%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,10%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα+7,50% και Creta Farms+4,32%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ανδρομέδα-8,04% και Αιολική -7,69%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.