Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, με τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές να επιβαρύνουν το κλίμα και να μην επιτρέπουν στην αγορά να ακολουθήσει την άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημειώνει πτώση 5,51% και οι μεγαλύτερες απώλειες εντοπίζονται στην μετοχή της Πειραιώς που υποχωρεί κατά 7,04% στα 0,1980 ευρώ. Ακολουθούν η Eurobank (-5,91%), η Εθνική (-4,09%) και η Alpha Bank (-2,91%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 10,08%. Αντίσταση στην πτώση δείχνουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+0,78%), του ΟΛΠ (+1,41%) και του Τιτάνα (+0,12%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 549,02 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,69%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 13 μετοχές, 31 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως η διάσπαση των 557 μονάδων φέρνει πλέον την αγορά πιο κοντά στην στήριξη των 470 μονάδων, η οποία αποτελεί και το ιστορικό χαμηλό για το χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τους ίδιους η ειδησεογραφία η οποία περιστρέφεται γύρω από την ψήφιση του ασφαλιστικού, η διάσταση απόψεων που καταγράφεται μεταξύ κυβερνητικών και Ευρωπαίων αξιωματούχων για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση εγχειρημάτων αποκρατικοποίησης που βρίσκονται σε τελικό στάδιο (ΟΛΠ, ∆ΕΣΦΑ) θα εξακολουθήσουν να πιέζουν την αγορά βραχυπρόθεσμα.

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: