Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, χάρη στην ενίσχυση των μετοχών πρώτων υλών και πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,4%. Οι ενδεχομένως καθοριστικές εκλογές στην Ολλανδία και η συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Η ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου ύστερα από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας δημιούργησε ένα κλίμα ανακούφισης πυροδοτώντας ράλι στις μετοχές πρώτων υλών. Ο δείκτης των μετοχών πρώτων υλών σημείωσε άνοδο κατά 2% ενώ ο δείκτης των μετοχών των πετρελαϊκών εταιριών ενισχύθηκε κατά 1,3%. Οι τιμές πετρελαίου ανέκαμψαν μετά την απρόσμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, που περιόρισε τις ανησυχίες για την υπερβάλλουσα προσφορά στην αγορά.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία Hikma ενισχύθηκε κατά 7,2% μετά την ανακοίνωση αύξησης κατά 2,4% των ετήσιων λειτουργικών κερδών της. Στον αντίποδα, η γαλλική εταιρία κατασκευής καθισμάτων για αεροσκάφη Zodiac σημείωσε πτώση 12,8% μετά την προειδοποίηση για την κερδοφορία της που εξέδωσε αργά χθες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.