Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Newsroom

Τελευταία ενημέρωση 20:41

Κέρδη καταγράφονται στη Wall Street μετά τα μεικτά πρόσημα που σημειώθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης της Πέμπτης, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να σταθμίσουν τα απογοητευτικά κέρδη έναντι των νέων στοιχείων για την ανεργία που έδωσαν ελπίδες για «χαλάρωση» της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα. 

Πρόκειται για τις αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ που βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου 2023 σε ένα πιθανό σημάδι ότι η περίφημη ισχυρή αμερικανική αγορά εργασίας αλλάζει, κάτι που μπορεί να οδηγήσει την Fed στη μείωση των επιτοκίων το επόμενο διάστημα.

Στο ταμπλό, θετικά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να διαπραγματεύεται στις 39.308 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,64%. Ο διευρυμένος S&P 500, ενισχύεται 0,38% στις 5.207 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq αποδυναμώνεται 0,27% στις 16.346 μονάδες. 

Η Wall Street προέρχεται από μία μεικτή συνεδρίαση, όπου ο Dow σφράγισε 6ήμερο θετικό σερί και ο S&P υποχώρησε για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε ημερών.

Στον κλάδο των επιχειρήσεων, οι μετοχές της βρετανικής εταιρείας ημιαγωγών Arm, υποχωρούν πάνω από 5%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε έσοδα 928 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο την Τετάρτη, σημειώνοντας άνοδο 47% σε ετήσια βάση. Η υποβάθμιση του guidance για το έτος, επισκίασε το θετικό τρίμηνο πωλήσεων που έφερε η αυξημένη ζήτηση για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Πτώση άνω του 5% καταγράφει και η Airbnb, καθώς προέβη και εκείνη σε υποβάθμιση του guidance της περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ ανέφερε έσοδα 18% αυξημένα στα 2,14 δισ. δολάρια.

Μάκρο

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν συνολικά σε 231.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Μαΐου, αυξημένες κατά 22.000 σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο και υψηλότερα από τις εκτιμήσεις του Dow Jones για 214.000, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη και αναφέρει το MarketWatch.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν υπολογίσει ότι οι νέες αξιώσεις θα αυξηθούν σε 214.000. Την περασμένη εβδομάδα οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 1.000 αναθεωρημένες σε 209.000. Αυτό σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση για αμετάβλητη ένδειξη των αιτήσεων στις 208.000.

Ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν επιδόματα μετά από μια πρώτη εβδομάδα ενίσχυσης, ένα στοιχείο ενδεικτικό για τις προσλήψεις, αυξήθηκε, εποχικά προσαρμοσμένο, κατά 17.000 σε 1,785 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 27 Απριλίου, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: