Wall Street: Έκανε το «6Χ6» ο Dow Jones, πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο

Newsroom

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον βιομηχανικό δείκτη να κλείνει στα πράσινα για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ η Uber και Shopify ώθησαν χαμηλότερα τον τεχνολογικό τομέα.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 39.055 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 172 μονάδων 0,44%, παρά το αρνητικό του ξεκίνημα στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Αμετάβλητος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 5.186 μονάδες, ενώ ισχυρότερες πιέσεις ασκούνται στον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να βρίσκεται χαμηλότερα κατά 0,18% στις μονάδες 16.302.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες άνω του 5,5% κατέγραψε η μετοχή της Uber, καθώς η εταιρεία σημείωσε απροσδόκητες ζημιές στο α' τρίμηνο του 2024, ενώ ανέφερε και μικρότερα των αναμενόμενων έσοδα. Πτώση 2,2% σημείωσε και η μετοχή της Intel, στον απόηχο της επί τα χείρω αναθεώρησης του guidance για τα έσοδα στο β' τρίμηνο του έτους.

Πτώση σχεδόν 2% και για την μετοχή της Tesla, μετά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δικαστική έρευνα σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με ενδεχόμενη απάτη στα συστήματα Autopilot. Σε αρνητικό έδαφος και η μετοχή της Nvidia, που υποχώρησε 1%, όπως και ο τίτλος της ανταγωνίστριας AMD.

«Βουτιά» άνω του 19% σημείωσε η μετοχή της Shopify, με την εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου να βρίσκεται στις ράγες για την χειρότερη ημερήσια επίδοσή της από τον Μάρτιο του 2020.

Στον αντίποδα, με κέρδη κοντά στο 2% έκλεισαν οι μετοχές των Amgen και JPMorgan Chase.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: