Κέρδη άνω του 1% στις ευρωαγορές

Κέρδη άνω του 1% συγκέντρωσαν οι ευρωαγορές  την Τρίτη, με τον Stoxx 600 να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο άνω του ενός μήνα, καθώς οι traders αντέδρασαν στο μπαράζ αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται από τις εταιρείες της περιοχής.

Ο Stoxx 600 έκλεισε συγκεκριμένα στο +1,15% και τις 514 μονάδες, με όλους τους κλάδους στο «πράσινο». Στην πρώτη γραμμή της ανόδου, ο κλάδος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 1,45% στις 18.438 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,99% στις 8.075 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,22% στις 8.313 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,75% στις 34.242 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 11.080 μονάδες, με κέρδη 1,5%.

Στα σημαντικότερα αποτελέσματα της ημέρας, ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός UBS, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών και επέστρεψε στην κερδοφορία μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα ζημίας. Η μετοχή της UBS αντέδρασε με άνοδο άνω του 6%.

Πτώση στα κέρδη α' τριμήνου ανακοίνωσε η BP, με τα αποτελέσματα να υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών εν μέσω του «σημαντικά χαμηλότερου» περιθωρίου στα καύσιμα και των χαμηλότερων τιμών φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Στα μάκρο της ημέρας, απρόσμενη πτώση σημείωσαν οι γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες τον Μάρτιο, σε μια ένδειξη πως η βιομηχανική ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ίσως πρέπει να περιμένει.

Οι παραγγελίες μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε την Τρίτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis. Οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από την WSJ, ανέμεναν άνοδο 0,5%.

Οι τιμές κατοικιών της Βρετανίας σημείωσαν οριακή άνοδο τον Απρίλιο, σε μια νέα ένδειξη πως η αγορά ακινήτων αντιμετωπίζει προβλήματα από την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των στεγαστικών δανείων. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: