Αγορές | Commodities

Πετρέλαιο: Απώλειες περί του 2% για την εβδομάδα

Newsroom

Υποχώρησαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Παρασκευή καταγράφοντας απώλειες άνω του 2% για την εβδομάδα. 

Οι τιμές ξεκίνησαν την εβδομάδα υψηλότερα αφού η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο. Ωστόσο, «οι επενδυτές σταδιακά υποχώρησαν», καθώς η περικοπή της Σαουδικής Αραβίας θα αφαιρούσε μόνο το ένα τρίτο της ημερήσιας παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, δήλωσε στο Marketwatch ο Tyler Richey, συνεκδότης της Sevens Report Research. 

Αυτό «δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά τη δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης». 

To αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 1,12 δολάρια ή 1,6%, στα 70,17 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Για την εβδομάδα, οι τιμές με βάση το συμβόλαιο του πρώτου μήνα υποχώρησαν 2,2%.

Το brent παράδοσης Αυγούστου έχασε 1,17 δολάρια ή 1,5%, στα 74,79 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με εβδομαδιαία απώλεια 1,8%.

Πίσω στο Nymex, η βενζίνη παράδοσης Ιουλίου, υποχώρησε κατά σχεδόν 0,8% στα 2,59 δολάρια το γαλόνι, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 3,7% την εβδομάδα, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 1,2% στα 2,36 δολάρια το γαλόνι, με οριακή αύξηση 0,2% στην εβδομάδα.

Το φυσικό αέριο παράδοσης  Ιουλίου υποχώρησε 4,2% στα 2,25 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, περιορίζοντας την εβδομαδιαία άνοδο στο 3,8%. 
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: