Morgan Stanley: Ώρα για κατοχύρωση κερδών - Είμαστε και πάλι πωλητές

Newsroom

Ώρα για κατοχύρωση κερδών είναι το σινιάλο που εξέπεμψε ο αναλυτής της Morgan Stanley, Μάικ Γουίλσον, καθώς το σύντομο ράλι της Wall Street θεωρεί πως ολοκληρώθηκε. 

«Όπως είχε προβλεφθεί, η τελική πτώση των επιτοκίων οδήγησε σε μέτρια, περαιτέρω κέρδη για αυτό το ράλι της bear market», έγραψε ο Γουίλσον σε σημείωμα του τη Δευτέρα. «Ωστόσο, με τη δράση τιμών της περασμένης εβδομάδας, ο S&P 500 βρίσκεται τώρα ακριβώς στο αρχικό μας τακτικό εύρος στόχου στα 4000-4150».

«Ενώ ο δείκτης έχει ξεπεράσει μέτρια τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών και το εύρος συνεχίζει να επεκτείνεται, η πτωτική τάση από την αρχή του έτους παραμένει σε ισχύ», πρόσθεσε ο Γουίλσον.

«Αυτό κάνει τη σχέση ρίσκου-ανταμοιβής του να ποντάρεις για περαιτέρω άνοδο αρκετά φτωχή σε αυτό το σημείο, και τώρα είμαστε ξανά πωλητές».
Ο Γουίλσον επισημαίνει πως αφού ο ευρύς δείκτης της Wall Street είναι κοντά στο να «πιάσει» τις 4.150 αυτό είναι και το ταβάνι του, το οποίο θα επιτευχθεί «την επόμενη εβδομάδα ή εκεί γύρω», τόνισε.

 «Αντίθετα, ένα σπάσιμο των χαμηλών της περασμένης εβδομάδας (3938), που συμπίπτει με τον κινητό μέσο όρο 150 ημερών, θα επιβεβαιώσει ότι η bear market είναι έτοιμη να επαναβεβαιώσει την πτωτική τάση στα σοβαρά».
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: