Αγορές | Commodities

Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο μετά τα υψηλά διμήνου

Newsroom

Ήπιες απώλειες κατέγραψαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η επενδυτική κοινότητα εκτιμά πως η ζήτηση θα παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα, την στιγμή που η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον σταδιακά επιβραδύνεται.

Αναλυτικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου για το αμερικανικό West Texas Intermdiate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 82,26 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 0,38 δολαρίων/βαρέλι ή 0,5%.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό Brent, το οποίο υποχώρησε κατά 0,3% ή 0,28 δολάρια/βαρέλι στα 84,39 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη, οι τιμές του αργού διαμορφώθηκαν σε υψηλά δύο μηνών, καθώς υποχωρεί σταδιακά η ανησυχία σχετικά με τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στη ζήτηση, ενώ ώθηση στις τιμές έδωσαν και τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα.

«Αν και η πτώση των αποθεμάτων αργού ήταν αναμενόμενη, τα αυξανόμενα αποθέματα βενζίνης που ενισχύθηκαν από τις ενέργειες της κυβέρνησης Μπάιντεν βοήθησαν στην εξομάλυνση των τιμών», τόνισε η Λουίζ Ντίκσον, επικεφαλής αναλύτρια της Rystad Energy, σημειώνοντας παράλληλα πως «μένει να δούμε αν αυτή η ισορροπία θα διαρκέσει ή αν θα επανέλθει το ανοδικό κλίμα καθώς η οικονομία ανακάμπτει τις επόμενες εβδομάδες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: