Αγορές

Deutsche Bank: Οι επενδυτές αναμένουν διόρθωση μέχρι το τέλος της χρονιάς

Newsroom

Το μεγαλύτερο τμήμα των επενδυτών αναμένει μια διόρθωση της τάξεως του 5 έως 10% έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank.

Η μηνιαία δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου καλύπτοντας πάνω από 550 επαγγελματίες των αγορών παγκοσμίως, έδειξε ότι το 58% των ερωτηθέντων περιμένουν διόρθωση μεταξύ 5% και 10% πριν από το τέλος του έτος.

Επιπλέον, ένα ποσοστό 10% από τους ερωτηθέντες αναμένει διόρθωση μεγαλύτερη από 10%. Αντίθετα, μόνο το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει διόρθωση.

Όπως επισημαίνει το CNBC, τον περασμένο μήνα, η Citi ανέφερε ότι οι αγορές ήταν ευάλωτες σε μια διόρθωση 10%, λόγω του κερδοσκοπικού ράλι στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί περίπου 18% από τις αρχές του έτους, ενώ ο Nasdaq έχει γράψει απόδοση κατά περίπου 19% την ίδια περίοδο. Ωστόσο και, στην Ευρώπη, ο Stoxx 600 έχει καταγράψει άνοδο κατά 17% από τον Ιανουάριο. Αυτές οι επιδόσεις υποστηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη βελτίωση της κατάστασης γύρω από την πανδημίας. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η εικόνα των οικονομιών θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: