Αγορές | Commodities

Παραμένει κάτω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός 

Newsroom

Πτώση κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού, διατηρώντας την τιμή κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, με το μέταλλο να κλείνει πριν την ανακοίνωση της Fed. 

Ο χρυσός, Αυγούστου, μειώθηκε κατά 5,2 δολάρια, ή 0,3%, στα 1.794,60 ανά ουγγιά. Οι τιμές για το πιο ενεργό συμβόλαιο κινήθηκαν προς το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στα άλλα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 12,6 σεντς ή 0, 5%, στα 24,78 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός Σεπτεμβρίου έχασε 1,5% κλείνοντας στα 4,48 δολάρια. Η πλατίνα Οκτωβρίου υποχώρησε 0,2% στα 1.047,70 δολάρια, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου κινήθηκε οριακά χαμηλότερα στα 2.606 δολάρια. 

«Η ανακοίνωση της Fed θα είναι ζωτικής σημασίας για τον χρυσό», ανέφερε στο Marketwatch ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter. Εάν η κεντρική τράπεζα δηλώσει ότι η μετάλλαξη Δέλτα «τους οδηγεί να αναβάλουν κάθε σκέψη για μείωση της χαλάρωσης μέχρι το επόμενο έτος, θα πρέπει να είναι πολύ ανοδική για τα μέταλλα». 

Η στάση της Fed «θα θέσει τον τόνο για τις μελλοντικές διακυμάνσεις στις τιμές του χρυσού», έγραψε επίσης ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στην AvaTrade.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: