Αγορές | Commodities

Ισχυρή πτώση στις τιμές του αργού, μετά τα αποθέματα

Newsroom

Ισχυρή πτώση εμφάνισαν οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από το δημοσίευμα του Reuters ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέληξαν σε συμβιβασμό, ο οποίος θα ξεκλειδώσει μια συμφωνία του OPEC+ για την ενίσχυση του παγκόσμιου εφοδιασμού με πετρέλαιο καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την πανδημία.

Παράλληλα, οι απώλειες διευρύνθηκαν μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκε σημαντικά την περασμένη εβδομάδα. Ενώ η ΕΙΑ ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν πλέον των προσδοκιών, στην όγδοη διαδοχική εβδομάδα, η πτώση επισκιάστηκε από την υστέρηση της ζήτησης βενζίνης.

Συγκεκριμένα, τα αποθέματα του αργού πετρελαίου, τα οποία υποχώρησαν κατά 7,9 εκατ. βαρέλια, για την εβδομάδα έως τις 9 Ιουλίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια και τα διυλισμένα αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια. 

Το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε 2,26% στα 74,76 δολάρια το βαρέλι. Το West Texas Intermediate έχασε 2,82% κλείνοντας στα 73,13 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: