Σε ανοδικό έδαφος κινήθηκαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει αργά ή γρήγορα σε λήψη περαιτέρω μέτρων, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη να γεμίζει τους επενδυτές αισιοδοξία.

Ειδικότερα, στις 10:45, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,05% στις 6.333,37 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,16% στις 11.103,44 μονάδες.

Βουτιά έκανε  γαλλικός CAC 40 ο οποίος ενώ άρχικά κινήθηκε ανοδικά κατά 0,06% μέσα σε λίγη ώρα έφτασε -0,10% στις 4.910,29 μονάδες

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,23% στις 381,83 μονάδες, θέτοντας τις προϋποθέσεις για εβδομαδιαία κέρδη που πιθανόν να ξεπεράσουν το 3,3%.

Στο ταμπλό, η ABN Amro Group σημειώνει κέρδη 2,3%, καθώς σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών με τη δημόσια προσφορά για την πώληση 188 εκατ. μετοχών στην τιμή των 17,75 ευρώ. Οι νέες μετοχές αντιστοιχούν στο 20% του μετοχικού κεφαλαίου, αξίας 16,7 δισ. ευρώ.

Επίσης, η Οerlikon σημειώνει κέρδη 5,5%, καθώς συμφώνησε με την σουηδική Atlas Copco για την εξαγορά της, έναντι του ποσού των 486 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι χτες δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από τα οποία προέκυψε ότι οι αξιωματούχοι διαπιστώνουν ότι τα μέτρα που έχουν λάβει δεν έχουν μεγάλη επίδραση στην ευρωπαϊκή οικονομία. Η νομισματική επιτροπή αποφάσισε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ενόψει της συνεδρίασης της 3ης Δεκεμβρίου, σε περίπτωση που χρειαστούν περισσότερα μέτρα τόνωσης.

«Αν αποφασίσουμε ότι η τρέχουσα τροχιά της πολιτικής της δεν είναι επαρκής για να πετύχουμε το στόχο μας, θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να αυξήσουμε τον πληθωρισμό όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi σε ομιλία του σήμερα στη Φρανκφούρτη. «Αυτό είναι που απαιτεί από εμάς η εντολή μας για τη σταθερότητα των τιμών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.