Αγορές | Commodities

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές εν όψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ+

Newsroom

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνάντηση των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ+ όπου θα συζητηθεί η πολιτική που θα ακολουθήσει το καρτέλ αναφορικά με τις περικοπές της παραγωγής. Βασικά κριτήρια της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο όμιλος είναι η πορεία της πανδημίας, τα παγκόσμια αποθέματα, η παραγωγή στις ΗΠΑ και οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της ζήτησης.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα αποφασίσουν την Πέμπτη εάν θα παγώσουν την παραγωγή πετρελαίου ή θα την αυξήσουν ελαφρώς από τον Απρίλιο, συνυπολογίζοντας το πρόσφατο ράλι των τιμών αλλά και την αστάθεια της οικονομικής ανάκαμψης εν μέσω πανδημίας.

Η αγορά αναμένει από τον  ΟΠΕΚ + να μειώσει την προσφορά κατά περίπου 500.000 βαρέλια την ημέρα από τον Απρίλιο. Ο de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, αναμένεται επίσης να τερματίσει εν μέρει ή πλήρως την εθελοντική περικοπή παραγωγής της κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια.

Ωστόσο, πηγές του ΟΠΕΚ + δήλωσαν την Τετάρτη ότι ορισμένα βασικά μέλη του οργανισμού πρότειναν να παραμείνει αμετάβλητη η παραγωγή στον όμιλο του ΟΠΕΚ +.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (12:38 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 60,63 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 1,06% στα 60,63 δολάρια και το μπρεντ στα 63,49 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,91%.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: