Ήπια πτώση στο Χρηματιστήριο, επιφυλακτικότητα στο ταμπλό

Newsroom

Έντονη επιφυλακτικότητα και νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί εκ νέου κάτω από τις 760 μονάδες, καθώς η κατάσταση των κρουσμάτων του κορονοϊού δημιουργεί αυξημένη ανησυχία με νέα αυστηρότερα μέτρα να βρίσκονται προ των πυλών. 

Παρά την ήπια άνοδο του ανοίγματος και τα θετικά πρόσημα στην Ευρώπη, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,85% στις 757,87 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,63 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,89%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 1,05%. Ο τραπεζικός δείκτης διεύρυνε τις απώλειες και υποχωρεί 1,7%, με την Alpha Bank να υποχωρεί 2,1%, την Τρ. Πειραιώς να καταγράφει πτώση 1,57%, τη Eurobank να χάνει 1,1% και την Εθνική να κινείται στο -1,07%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (0,97%) και της Τέρνα Ενεργειακή (0,2%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (3,76%), της Viohalco (2,7%), της Aegean Airlines (2,07%) και της ΕΧΑΕ (1,6%). 

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Τροφίμων (0,9%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (2,6%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (2,1%). 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: