Έκανε το «τρία στα τρία» η Wall Street παρά τη βουτιά της Tesla

Ισχυρά κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, δίδοντας συνέχεια στο ράλι της Τρίτης.

Η επενδυτική κοινότητα εμφανίζεται ελαφρώς πιο θωρακισμένη έναντι των ανησυχιών που γεννά η ταχεία εξάπλωση του κοροναϊού.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,68% στις 29.200 μονάδες, κερδίζοντας 483 μονάδες.

O S&P 500 κατέγραψε άνοδο 1,12% στις 3.334 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,43% στις 9.508 μονάδες.

Σε «ελεύθερη πτώση» η μετοχή της Tesla

Σε «ελεύθερη πτώση» επιδόθηκε η μετοχή της Tesla, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να ανακόψει το ράλι των αμερικανικών δεικτών.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησε κατά 17,18% για να κλείσει στα 734,70 δολάρια (ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε 20%), μετά τις εξαγγελίες πως θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις των αυτοκινήτων, που είχαν προγραμματιστεί να παραδοθούν αρχές Φεβρουαρίου. Οι καθυστερήσεις αποδίδονται στον οικονομικό αντίκτυπο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού διεθνώς.

Η «βουτιά» των μετοχών της Tesla ήρθε μετά το εντυπωσιακό ράλι των δύο προηγούμενων ημερών, με τη μετοχή να ενισχύεται 19,9% τη Δευτέρα και 13,7% την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι την Τρίτη η μετοχή της Tesla έκλεισε με άνοδο 13,7% στα επίπεδα των 887,06 δολαρίων, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε διασπάσει ανοδικά το ψυχολογικό όριο των 900 δολαρίων. Το άλμα 19,9% της Δευτέρας ήταν η καλύτερη ημερήσια επίδοση της μετοχής από τον Μάιο του 2013.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: