Απώλειες κατέγραψαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης υπό το βάρος της πτώσης της αγοράς εμπορευμάτων, ενώ αρνητικά λειτουργεί και το γεγονός ότι η γερμανική οικονομία παρουσίασε επιβράδυνση στην αναπτυξιακή της τροχιά.

Ειδικότερα, στις 10:35, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,50% στις 6.147,77 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,27% στις 10.753,74 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,44% στις 4.835,37 μονάδες.

Με πτώση της τάξης του 0,3% άνοιξε και ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο ταμπλό, η Roche υποχωρεί κατά 0,7%, καθώς ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή σε τέσσερις πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης, εξέλιξη που σηματοδοτεί την περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας.

Μεγάλες απώλειες της τάξης του 1% σημειώνει και η Lufthansa μετά την ακύρωση άλλων 941 πτήσεων την Παρασκευή εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων της. Οι ακυρώσεις αναμένεται να επηρεάσουν 111 χιλ. επιβάτες.

Στον αντίποδα, η Syngenta ενισχύεται κατά 9,8%, καθώς το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι η China National Chemical βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της μεγαλύτερης αγροχημικής εταιρείας στον κόσμο. Η αρχική προσφορά των 42 δισ. δολαρίων, λέγεται όμως, ότι απορρίφθηκε.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σε αναπτυξιακή τροχιά επέστρεψε η γαλλική οικονομία κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι χαμηλές τιμές και το μειωμένο κόστος δανεισμού ώθησε τους καταναλωτές σε αγορές και τις επιχειρήσεις σε επενδύσεις.


Την ίδια ώρα, η γερμανική οικονομία παρουσίασε επιβράδυνση, εν μέσω εξασθένησης των εξαγωγών και των επενδύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.