Χρηματιστήριο Αθηνών: Ράλι με «οδηγό» τις τράπεζες

Σημαντικά κέρδη καταγράφει στις συναλλαγές της Δευτέρας το Χρηματιστήριο Αθηνών, εναρμονιζόμενο με το θετικό κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων, ενώ υποστηρικτικά συμβάλει και η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Οι τράπεζες πρωταγωνιστούν της ανόδου ενώ και ο τζίρος των συναλλαγών είναι αυξημένος.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 647,12 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,68%. Ανοδικά κινούνται 46 μετοχές, 12 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία για την τρίμηνη ανακωχή στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας, η βούληση της Ιταλίας να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα χαμηλότερα του 2% το 2019 και οι θετικές ειδήσεις για τα μηνύματα από το Eurogroup τροφοδοτούν τη χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και την αγορά ομολόγων.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,21%, από 4,26% στο κλείσιμο της Παρασκευής, ενώ η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,18%, από 3,26% στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+5,94%), της Εθνικής (+4,88%) και της Eurobank (+4,26%).

Χρηματιστηριακοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως η αλλαγή τάσης επιβάλει την υπέρβαση των 660 μονάδων με μεγάλους όγκους, εξέλιξη που θα οδηγήσει προς τις 700 μονάδες το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,80%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Περσεύς+6,32% και Πειραιώς+5,94%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μοτοδυναμική-5,80% και Creta Farm-5,68%.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS: