Ο πιο τσιγκούνης εκατομμυριούχος: Μοιάζει με άστεγο - Ψάχνει φαγητό στα σκουπίδια

Ο πιο φειδωλός άνθρωπος του κόσμου που ψάχνει σε κάδους για φαγητό και μαζεύει σκουπίδια, είναι ένας «κρυφός» εκατομμυριούχος με εννέα ακίνητα!
Ο πιο τσιγκούνης εκατομμυριούχος: Μοιάζει με άστεγο - Ψάχνει φαγητό στα σκουπίδια

Ο πιο φειδωλός άνθρωπος του κόσμου που ψάχνει σε κάδους για φαγητό και μαζεύει σκουπίδια, είναι ένας «κρυφός» εκατομμυριούχος με εννέα ακίνητα! Ο λόγος για τον 80χρονο Γερμανό Heinz B, που μπορεί να μοιάζει με άστεγο, αλλά τα επτά σπίτια, τα δύο διαμερίσματα και ο φουσκωμένος τραπεζικός λογαριασμός του, μαρτυρούν το αντίθετο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο κοστίζει η τελετή των Όσκαρ;

Στην πραγματικότητα, ο συνταξιούχος από το Ντάρμσταντ στη νοτιοδυτική Γερμανία, έχει μόνο 15 ευρώ στην... άκρη για τα τρέχοντα έξοδα. Αλλά αυτό συμβαίνει, επειδή έβγαλε 700.000 ευρώ σε μετρητά για να πληρώσει το δέκατο σπίτι του. Άλλα 100.000 ευρώ επενδύθηκαν σε μια ακόμη τράπεζα και τοκίζονται, ενώ ο ίδιος ζει με τα απολύτως απαραίτητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτωχότερο το Dragon Ball των 24 δισ. δολαρίων χωρίς τον Ακίρα Τοριγιάμα

Ο πρώην ηλεκτρολόγος μηχανικός λαμβάνει μια σύνταξη 3.600 ευρώ από την προηγούμενη δουλειά του ως επικεφαλής υπάλληλος σε γραφείο τηλεπικοινωνιών, αλλά και μια δεύτερη σύνταξη 156 ευρώ. Οι μοναδικές του πολυτέλειες είναι η σύνδεση στο διαδίκτυο και ένας φορητός υπολογιστής, ενώ δεν χρησιμοποιεί κινητό καθώς η κάρτα θα του κόστιζε επιπλέον 10 ευρώ μηνιαίως.

Εικόνα

Σύμφωνα με την Bild, ο ζάμπλουτος εξοικονομεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του σε τρόφιμα, ισχυριζόμενος ότι δεν ξοδεύει ούτε 5 ευρώ τον μήνα για να φάει, ομολογώντας πως: «ζω λιτά, γιατί έτσι μεγάλωσα!». «Ίσως αγοράσω λίγο λάδι για να τηγανίσω το φαγητό μου ή κάτι τέτοιο. Όμως βρίσκω το μεγαλύτερο μέρος του φαγητού μου στα σκουπίδια. Οι άνθρωποι είναι σπάταλοι και πετούν τόσα πολλά λεφτά που θα μπορούσαν να ταΐσουν μια ολόκληρη οικογένεια!» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Quiet luxury: Κατακτά τον κόσμο της μόδας η ήσυχη τάση που «φωνάζει» πολυτέλεια

«Για παράδειγμα, οι άνθρωποι αγοράζουν ένα πακέτο λουκάνικα, τρώνε ένα και μετά απλά πετούν τα υπόλοιπα στον κάδο» τονίζει και προσθέτει πως λαμβάνει βοήθεια από τους γείτονές του, οι οποίοι πετούν το ληγμένο φαγητό τους στον φράχτη του. Σε αντάλλαγμα, ο εκατομμυριούχος τους χαρίζει καλοδιατηρημένα αντικείμενα από τον θησαυρό των απορριμμάτων στον κήπο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν να συναντάς τον Θεό: Οι επιβλητικές Μονές των Μετεώρων στην ευρωπαϊκή «αφρόκρεμα»

Όπως ισχυρίζεται, του αρέσει να συλλέγει ό,τι μπορεί από όπου μπορεί - αλλά μόνο αν μπορεί να το χωρέσει στο παλιό του ποδήλατο, το οποίο, ωστόσο οδηγεί παντού. Και αυτό επηρεάζει επίσης το πού αγοράζει τα ακίνητά του, προτιμώντας να αποκτά σπίτια όπου μπορεί να φτάσει με ποδήλατο. Παράλληλα, επισημαίνει πως επενδύει όλα του τα χρήματά του σε ακίνητα επειδή «έχουν τις χαμηλότερες απώλειες εν μέσω πληθωρισμού», ωστόσο η πλειονότητα των σπιτιών του είναι άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πασαρέλα» celebrities στο τριήμερο πάρτι - υπερπαραγωγή για τον γάμο του υιού Αμπάνι

Αυτό είναι σκόπιμο, μάλιστα, καθώς έτσι έχει έναν άλλο τρόπο να εξοικονομήσει χρήματα. «Οι τεχνίτες χρεώνουν 55 ευρώ ανά επισκευή τη μισή ώρα. Η ενοικίαση δεν αξίζει ούτως ή άλλως – δεν μπορείς να ξοδέψεις τόσα χρήματα» υπογραμμίζει πως με τόσα πολλά σπίτια και χωρίς κανέναν να τα μοιραστεί, δεν έχει ιδέα τι θα κάνει με την κληρονομιά του. «Έχω μερικά μακρινά ξαδέρφια, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς. Ίσως απλώς να δώσω τα σπίτια σε άλλους ικανούς ενοίκους» καταλήγει.