Λαγκάρντ: Φαίνεται ότι η Γερμανία έχει γυρίσει σελίδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Φαίνεται ότι η Γερμανία έχει γυρίσει σελίδα
Η Γερμανική οικονομία μάλλον έχει αρχίσει να ανακάμπτει μετά από μία σειρά πληγμάτων που έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γερμανική οικονομία μάλλον έχει αρχίσει να ανακάμπτει μετά από μία σειρά σοκ που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Φαίνεται ότι η Γερμανία έχει γυρίσει σελίδα», ανέφερε σε συνέντευξη της στο cnbc, προσθέτοντας ότι «η βιομηχανική παραγωγή έχει αυξηθεί, και μάλιστα πολύ υψηλότερα από ό,τι περιμέναμε. Έτσι, νομίζω ότι πρέπει τώρα να δούμε πώς η εξέλιξη αυτή θα παγιωθεί».

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Γερμανία αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, προσθέτοντας μία ακόμη ένδειξη ανάπτυξης μετά από έναν δύσκολο χειμώνα. Ενθαρρυντικά και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή η οποία συνέχισε να αυξάνεται για δεύτερο συνεχόμενο μήνα από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας.

Τα τελευταία χρόνια η οικονομία της Γερμανίας έχει υποστεί δύο πολύ σημαντικά «χτυπήματα». Το πρώτο ήταν η επιβράδυνση της ζήτησης από την Κίνα, την κύρια εξαγωγική αγορά της Γερμανίας, που επέτεινε το δεύτερο χτύπημα, τα προβλήματα που απορρέουν από την απώλεια των φθηνών προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Σάλος για τον διορισμό του αναγκάζει Γερμανό ευρωβουλευτή να αποποιηθεί υψηλή θέση στην Κομισιόν

Στο 3,2% αποκλιμακώθηκε τον Μάρτιο ο πληθωρισμός στη Βρετανία

Η Λαγκάρντ αποκλείει τις εκπλήξεις για τα επιτόκια - «Σύντομα οι μειώσεις»

gazzetta
gazzetta reader insider insider