Καταργούνται τα μετρητά στις εφορίες άνω των 100 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταργούνται τα μετρητά στις εφορίες άνω των 100 ευρώ

Με διατραπεζική μεταφορά ή επιταγή θα γίνονται πλέον όλες οι πληρωμές στις ΔΟΥ που υπερβαίνουν τα 100 ευρώ, σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πιτσιλής στη διάρκεια φόρουμ για τις ψηφιακές συναλλαγές την Πέμπτη, το όριο για τις συναλλαγές με μετρητά μειώνεται στο μισό, από 200 ευρώ που ίσχυε σήμερα.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη υπογράψει τη σχετική απόφαση.

Στο ίδιο συνέδριο, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, αποκάλυψε ότι το υπουργείο σχεδιάζει δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, μεταξύ των οποίων η δημιουργία Παρατηρητηρίου για τις τραπεζικές χρεώσεις σε βασικά πιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες

Εξήγησε επίσης ότι στόχος είναι, αφενός μεν, να βελτιωθεί η ποιότητα της πληροφόρησης που λαμβάνουν οι προμηθευτές και καταναλωτές, αφετέρου δε, να ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων

Αναφορικά με την ενίσχυση της διαφάνειας στους όρους που διέπουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, σε επίπεδο νομοθετικής και ρυθμιστικής παρέμβασης, πρόθεση του υπουργείου είναι να ενισχυθεί η αυξητική τάση που παρουσιάζουν οι ηλεκτρονικές πληρωμές, ώστε να αποτελούν βασικό στοιχείο της ελληνικής αγοράς.

Αυτό θα επιδιωχθεί, μέσω της ενίσχυσης των δικαιωμάτων των καταναλωτών, χωρίς, όμως, να αυξάνεται υπέρμετρα το διοικητικό και οικονομικό βάρος που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider