Την Παρασκευή καταβάλλεται το κοινωνικό μέρισμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Παρασκευή καταβάλλεται το κοινωνικό μέρισμα

Αύριο καταβάλλεται το κοινωνικό μέρισμα στους λογαριασμούς περίπου 1.300.000 δικαιούχων που υπέβαλλαν αίτηση, ενώ την παράταση θα αξιοποιήσουν περίπου 60.000 πολίτες των οποίων η αίτηση είχε αστοχίες που πρέπει να διορθωθούν.

Την παράταση για τους πολίτες που ενδέχεται να το δικαιούνται, αλλά δεν έγινε δεκτή η αίτηση τους από το σύστημα, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου μέσω της παράτασης που θα δοθεί για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους, θα μπορέσουν να διορθωθούν πολλά λάθη που έγιναν στα θέματα φιλοξενίας αλλά και ΑΜΚΑ των πολιτών που αιτήθηκαν για το μέρισμα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) οι εγκεκριμένες αιτήσεις συνολικά ξεπερνούν τις 1.222.657, οι ακυρωμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριών ανέρχονται σε 293.442, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις διακριτών νοικοκυριών αριθμούν 555.051, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) ανέρχονται σε 599.475 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης είναι 53.716.

Από την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, η πλατφόρμα θα επαναλειτουργήσει για συγκεκριμένες περιπτώσεις δικαιούχων (πχ ταυτοποίηση ΑΜΚΑ) που δεν έχουν οριστικοποιήσει τις αιτήσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 288.928 δικαιούχων το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Δεκεμβρίου.

Στις 28 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις Ιανουαρίου από το ΕΤΕΑΕΠ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.