Υψηλές αποδόσεις για τα αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υψηλές αποδόσεις για τα αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Bank

Πολύ ικανοποιητικές αποδόσεις κατέγραψαν το 2016 τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια, παρά τις σημαντικές διακυμάνσεις και εξελίξεις που σημειώθηκαν το περασμένο έτος σε διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ των μετοχικών Α/Κ με διεθνή προσανατολισμό, το Alpha Energy (+23,08%) και το Alpha Select Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (+20,44%) σημείωσαν τις κορυφαίες αποδόσεις του έτους.

Υψηλές αποδόσεις σημείωσαν, επίσης, το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars BRIC (+13,26%), το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Commodities (+12,76%) και το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars USA (+10,57%). Ειδικότερα, το τελευταίο διακρίνεται εξίσου για τις σημαντικές επιδόσεις τόσο σε ορίζοντα τριετίας (+48,51%), καθώς κατατάσσεται πρώτο στο σύνολο όλων των Funds of Funds της ελληνικής αγοράς, όσο και σε ορίζοντα πενταετίας (+96,56%), ως το κορυφαίο Α/Κ στην κατηγορία του.

Μεταξύ των Α/Κ που ξεχώρισαν είναι το Alpha Global Allocation Μικτό (+4,13%), το οποίο κατέγραψε τη δεύτερη ανώτερη επίδοση τριετίας (+19,86%) και πενταετίας (+39,99%) σε σύγκριση με όλα τα μικτά Α/Κ ανάλογης επενδυτικής πολιτικής.

Στα Α/Κ που επενδύουν στις ελληνικές κεφαλαιαγορές, το Alpha Ελληνικό Ομολογιακό (+11,74%) και Alpha Ελληνικό Μικτό (+8,00%) κατέγραψαν αξιοσημείωτες αποδόσεις και παραμένουν στα κορυφαία Α/Κ της κατηγορίας τους την τελευταία τριετία και πενταετία.

Τέλος, θετικές αποδόσεις πέτυχαν τα Ελληνικά Μετοχικά Α/Κ, Alpha Επιθετικής Στρατηγικής και Alpha Blue Chips υπεραποδίδοντας για ένα ακόμη έτος έναντι του Γενικού Δείκτη του ΧΑ (δείκτης αναφοράς).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider