H Εθνική αποπληρώνει τα CoCos

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Εθνική αποπληρώνει τα CoCos

Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τις Δεσμεύσεις του επικαιροποιημένου Σχεδίου Αναδιάρθρωσης (Restructuring Plan) της ΕΤΕ, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 4 Δεκεμβρίου 2015, πρoχώρησε σε αποπληρωμή των υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολόγων (CoCos) ύψους 2.029,2 δισ. που είχε εκδώσει το Δεκέμβριο του 2015 υπέρ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), κατόπιν προηγούμενης σχετικής έγκρισης από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου μετά την αποπληρωμή των CoCos παραμένει σε υψηλά επίπεδα (CET1 16,9%) σε σχέση με τα οριζόμενα εποπτικά όρια επιβεβαιώνοντας την ισχυρή κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας. Με την εξόφληση των Cocos η Εθνική Τράπεζα αποπληρώνει τις κρατικές ενισχύσεις για κεφαλαιακή ενίσχυση, ενώ ήδη από τον Ιούλιο είχε αποπληρώσει και αυτές για ρευστότητα.

Μετά την αποπληρωμή των CoCos η Εθνική παραμένει σε ισχυρή κεφαλαιακή θέση με δείκτη ιδίων κεφαλαίων στο 16.9%. Παράλληλα, η Τράπζαα διαθέτει την υψηλότερη ρευστότητα (όπως ορίζεται από το δείκτη δάνεια προς καταθέσεις) και τη μικρότερη εξάρτηση από τον ELA και το ευρωσύστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider