ΤΧΣ: Προσωρινή διοίκηση με απόφαση Τσακαλώτου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΧΣ: Προσωρινή διοίκηση με απόφαση Τσακαλώτου

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα μπορεί να γίνεται η προσωρινή πλήρωση κενών θέσεων μελών της εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ορίζει σχετική τροπολογία.

Πρόκειται για τροπολογία που κατέθεσαν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης και ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο «Ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2014/23/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2014 σχετικά με την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης (ΕΕ L 94/1/28.3.2014) και άλλες διατάξεις» που συζητείται στην Βουλή.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η τροπολογία, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ θα λαμβάνουν κατ’ επιλογήν τους είτε τις αποδοχές των κανονικών θέσεων που κατείχαν προηγουμένως στο Ταμείο είτε τις αποδοχές των θέσεων τις οποίες αναλαμβάνουν.

Η τροπολογία ενεργοποιείται σε περίπτωση παράλληλης κένωσης θέσεων η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία.

Στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα τοποθετείται μέλος του Γενικού Συμβουλίου ενώ στη θέση μέλους εκτελεστικής επιτροπής θα πρέπει να τοποθετείται ανώτατο στέλεχος του Ταμείου, ενώ τα πρόσωπα θα τα προτείνει στον υπουργό Οικονομικών το Γενικό Συμβούλιο με τη σύμφωνη γνώμη του Euro Working Group.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μία προσωρινή διοίκηση έως ότου γίνει η επιλογή των οριστικών μελών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider