Μέσα στο 2018 ως Grand Hyatt θα επαναλειτουργήσει το Athens Ledra

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέσα στο 2018 ως Grand Hyatt θα επαναλειτουργήσει το Athens Ledra

Εντός του έτους και συγκεκριμένα το γ' τρίμηνο του 2018 υπό την επωνυμία Grand Hyatt αναμένεται να επαναλειτουργήσει το πρώην Athens Ledra, το περίφημο και πολύπαθο ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού.

Όπως ανακοίνωσε η Henderson Park και Hines, η οποία αναδείχτηκε νικήτρια του τελευταίου πλειστηριασμού αποκτώντας το ξενοδοχείο τον Ιούνιο του 2017, έναντι 33 εκατ. ευρώ, το πρώην Athens Ledra θα αποτελέσει το πρώτο Grand Hyatt στην Ελλάδα. Η Hyatt αναζητούσε άλλωστε εδώ και καιρό τρόπο εισόδου στην προσοδοφόρα τουριστική αγορά της Αθήνας και η συμφωνία franschise ευδοκίμησε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με το επενδυτικό σχήμα των νέων ιδιοκτητών, της αμερικανικής Hines και της Henderson Park και του ομίλου Γιάννη Δασκαλαντωνάκη ο οποίος αναλαμβάνει τη διαχείριση του ακινήτου.

Αυτή την περίοδο το ξενοδοχείο βρίσκεται σε στάδιο ανακατασκευής και ανακαίνισης την οποία έχει αναλάβει ο Άκτωρας. Με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο της ελληνικής αγοράς και το τρίτο Grand Hyatt στην Ευρώπη. Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο θα αποτελείται από 309 δωμάτια και σουίτες σε 10 ορόφους και ένα εστιατόριο στην οροφή και πισίνα με πανοραμική θέα στην πόλη και την Ακρόπολη.

Να υπενθυμίσoυμε ότι η «ομπρέλα» της Hyatt Regency επιχειρεί ήδη στη χώρα και συγκεκριμένα στην συμπρωτεύουσα. Το πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης διαθέτει 160 δωμάτια και σουίτες και συνεδριακό κέντρο, σε μια επιφάνεια 22.000 τ.μ. αφού η εταιρεία προσανατολίζεται και στο κομμάτι του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού. Το αυτό επιβεβαιώνει και η δραστηριοποίησή της στη Λ. Συγγρού, η οποία χαρακτηρίζεται από παράγοντες της τουριστικής αγοράς ως νέο τουριστικό κέντρο που χαίρει επισκεψιμότητας όλο το χρόνο χάρη στα στελέχη των επιχειρήσεων της περιοχής που επισκέπτονται συχνά την Αθήνα.

Το ενδιαφέρον της βέβαια για την μονάδα ήταν αναμενόμενο αφού πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας, το οποίο μετά την αποχώρηση της αλυσίδας Marriott International το Νοέμβριο του 2013, αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα, με πολλαπλές διαδικασίες πλειστηριασμών να καθίστανται άγονες. Όσο για την επωνυμία Grand Hyatt αποτελεί την «premium» κατηγορία του ομίλου και έχει στο δυναμικότη της περισσότερα από 150 αστικά ξενοδοχεία και resorts, σε όλο τον κόσμο σε τέσσερις ηπείρους. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα εισάγει όλο και περισσότερες νέες χώρες στα επενδυτικά της σχέδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider