Air Mediterranean: Η νέα ελληνική αεροπορική με άρωμα από το... σοσιαλιστικό παρελθόν

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Air Mediterranean: Η νέα ελληνική αεροπορική με άρωμα από το... σοσιαλιστικό παρελθόν

Στις 2 Νοεμβρίου ανοίγει τα φτερά της η Air Mediterranean, η νέα αεροπορική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα και βάση το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας λιβανοκουβετιανής επένδυσης και φέρει το άρωμα της ένδοξης του ΠΑΣΟΚ εποχής.

Την σύνδεσή της με τον εκλιπόντα ηγέτη του άλλοτε κραταιού πανελλήνιου σοσιαλιστικού κινήματος, επιβεβαίωσε ο ελληνολιβανέζος επιχειρηματίας, Τζορτζ Χάλακ, στενός φίλος και χρηματοδότης του Α. Παπανδρέου, καθώς και αλλά εμβληματικά πρόσωπα της τότε εποχής που παραβρέθηκαν στην επίσημη παρουσίαση της νέας αεροπορικής στο φουαγιέ του κινηματοθέατρου Παλλάς. Μεταξύ των παλαιών γνώριμων που έδωσαν το παρόν ήταν και ο Νίκος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄.

Πέραν του Τζόρτζ Χάλακ που ηγείται του σχήματος των λιβανέζικων κεφαλαίων, από κοινού συμμετέχει και ο σεΐχης Χαμάντ Αλ Θανί, ιδρυτής της Qatar Airways.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την επίσημη παρουσίαση της Air Mediterranean ο νέος αερομεταφορέας, ο οποίος κατέγραψε για την καλοκαιρινή σεζόν αεροπορικό έργο με πτήσεις τσάρτερ από Ρωσία, Βρετανία και Β. Ευρώπη, θα ξεκινήσει πτήσεις από και προς Αθήνα σε 6 προορισμούς: Βαγδάτη, Χαρτούμ, Καζαμπλάνκα, Λονδίνο, Στογχόλμη και Τζέντα.

Στόχος όπως επισημάνθηκε είναι να ανοίξει προορισμούς που φαντάζουν εξωτικοί αλλά και απόμακροι λόγω των γεωπολιτικών συνθηκών εξυπηρετώντας αφενός τους επιχειρηματίες που κινούνται μεταξύ των προορισμών κι αφετέρου την ανάγκη ταξιδιών της αραβικής διασποράς σε Σουηδία και Βρετανία.

Η αεροπορική με ελληνική ταυτότητα, όπως υπογραμμίζουν τα στελέχη της, φιλοδοξεί να ανοίξει γέφυρες μεταξύ της Μέσης και Εγγύς Ανατολής και της Ευρώπης αξιοποιώντας την κομβική θέση του «Ελ. Βενιζέλος». Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής ο στόλος της διαθέτει δύο Boeing 737 ενώ στις 15 Νοεμβρίου η εταιρεία θα παραλάβει ένα ακόμη αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Χάλακ, πρόεδρο της Air Mediterranean, οι απευθείας πτήσεις προς Λονδίνο, Στοκχόλμη, Τζέντα, Καζαμπλάνκα, Χαρτούμ και Βαγδάτη αναμένεται να αξιοποιήσουν την ανάγκη για ταξίδια τουρισμού αλλά και σύνδεσης της Αραβικής διασποράς με τη γενέθλια γη.

Στον αρχικό σχεδιασμό της Air Mediterranean ήταν και η σύνδεση με το Ερμπίλ όμως τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο ιρακινό Κουρδιστάν έχουν παγώσει προς το παρόν τα σχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αεροπορική είναι έτοιμη για να πετάξει για την πόλη του Βόρειου Ιράκ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ενώ έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες επαφές για σύνδεση με άλλο αεροδρόμιο στην περιοχή στην περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει το αρχικό πλάνο.

Σε ό,τι αφορά το κόστος των εισιτηρίων για κάθε διαδρομή προς όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς θα ξεκινάει από τα 85 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των τελών και φόρων αεροδρομίων. Όλες οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες και θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, εξυπηρετώντας έτσι τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, αρχικά το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη και προσφέροντας στους επιβάτες το ταχύτερο δυνατό ταξίδι μεταξύ Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής μέσω Αθηνών, με τιμές εισιτηρίων που ξεκινούν από 440 ευρώ μετ’ επιστροφής, συμπεριλαμβανομένων των τελών και φόρων αεροδρομίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider