Μπάρκιν (Fed): Έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε υπομονετικοί μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάρκιν (Fed): Έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε υπομονετικοί μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν την πολυτέλεια να είναι υπομονετικοί καθώς αναζητούν μείωση του πληθωρισμού.

Η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να επιβραδύνεται τους επόμενους μήνες, καθώς τα υψηλά επιτόκια ενισχύουν τις προσπάθειες επαναφοράς του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του ανέφερε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Fed της Ρίτσμοντ, Τομ Μπάρκιν, τονίζοντας παράλληλα πως οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής έχουν την πολυτέλεια να είναι υπομονετικοί καθώς περιμένουν μείωση του πληθωρισμού στο 2%

«Είμαι αισιόδοξος ότι το σημερινό περιοριστικό επίπεδο των επιτοκίων μπορεί να βοηθήσει να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στον στόχο μας», δήλωσε ο Μπάρκιν σε ομιλία του στο Ροταριανό Όμιλο Κολούμπια στη Νότια Καρολίνα.

Επικαλούμενος πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, ο Μπάρκιν αναγνώρισε ότι ο πληθωρισμός δεν έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο φέτος, αλλά σημείωσε ότι η ανάπτυξη παραμένει ισχυρή και ότι η αγορά εργασίας διατηρείται σε σταθερή κατάσταση. «Εάν η οικονομία επιβραδύνει πιο γρήγορα, η Federal Reserve έχει αρκετή «δύναμη πυρός» για να τη στηρίξει», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Fed της Ρίτσμοντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λέιν (ΕΚΤ): Αυξάνονται οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο - Τι θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις

Πληθωρισμός: Τα καλά νέα από τον δομικό δείκτη – Το στοίχημα σε μεταφορές, τουρισμό και τρόφιμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider