Facebook: Πάνω από 240.000 δολ. βγάζει ο μέσος εργαζόμενος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: Πάνω από 240.000 δολ. βγάζει ο μέσος εργαζόμενος

Το ¼ του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, συγκεκριμένα τις 240.000, φτάνει η μέση ετήσια αμοιβή για έναν εργαζόμενο του Facebook.

Την Παρασκευή, ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Καλιφόρνια κυκλοφόρησε οικονομική έκθεση πριν από την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που είναι προγραμματισμένη για τις 31 Μαΐου 2018.

Στην οικονομική έκθεση περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τον δείκτη αποδοχών μεταξύ του CEO Μαρκ Ζούκερμπεργκ και του μέσου εργαζόμενου, στοιχείο που δημοσιεύεται για πρώτη φορά μετά 2010.

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν από τα στοιχεία αυτά το μέσο πακέτο αμοιβών του Facebook, έφτασε τις 240.430 δολάρια το 2017.Το εν λόγω ποσό είναι τα ετήσια έσοδα ενός μέσου εργαζομένου συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης, τα επιδόματα, τα μπόνους.

Ο ίδιος βέβαια ο συνιδρυτής και CEO του κοινωνικού δικτύου έλαβε περί τα 8.852.366 το 2017, με αποτέλεσμα ο δείκτης της σύγκρισης των αποδοχών του CEO με το μέσο εργαζόμενων στα 37: 1.

Ωστόσο, με τα τεράστια ποσά των μετοχών του Facebook υπό τον έλεγχό του και με καθαρή αξία 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων (σύμφωνα με το Forbes), η πραγματική αποζημίωση του διευθύνοντος συμβούλου αντικατοπτρίζεται στις διακυμάνσεις της τιμής των μετοχών του Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος μισθός της Facebook είναι σημαντικά υψηλότερος από αυτόν του ανταγωνιστικού κοινωνικού δικτύου Twitter. Το μεσαίο πακέτο αμοιβών στο Twitter, το οποίο αποκαλύφθηκε στην αντίστοιχη δήλωση οικονομικής κατάστασης που δημοσίευσε φέτος φτάνει μόνο τα 161.860 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider