Οι χάκερ «σαμποτάρουν» την εξαγορά της Yahoo από τη Verizon

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι χάκερ «σαμποτάρουν» την εξαγορά της Yahoo από τη Verizon

Σε μια «πικρή» παραδοχή αναμένεται να προχωρήσει αυτές τις ημέρες η Yahoo, κλονίζοντας βαθιά την εμπιστοσύνη των χρηστών της και θέτοντας σε κίνδυνο τη συμφωνία εξαγοράς της από τη Verizon.

Τον Αύγουστο, μια διαβόητη ομάδα χάκερ με το όνομα «Peace» ανακοίνωσε ότι έχει υποκλέψει τα στοιχεία 200 εκατ. λογαριασμών της εταιρείας και έχει ξεκινήσει να τα πουλάει στο dark web έναντι 1.800 ευρώ. Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται ονόματα χρηστών, κωδικοί πρόσβασης, προσωπικά στοιχεία όπως ημερομηνίες γέννησης και άλλες διευθύνσεις email.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος, η Yahoo ανακοίνωσε ότι διερευνά την υπόθεση και εντός της εβδομάδας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της έρευνάς της, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία που επικαλείται το CNBC. «Είναι τόσο σοβαρό –και ίσως και σοβαρότερο», αναφέρει μία πηγή.

Με την επιβεβαίωση της μαζικής κυβερνοεπίθεσης, όμως, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην πώληση της Yahoo στη Verizon –αξίας 4,8 δισ. δολαρίων– αφού ο τομέας που πλήττεται από την επίθεση των χάκερ είναι η βασική δραστηριότητα της Yahoo.

Το ζήτημα αναμένεται να λάβει τεράστιες διαστάσεις και να προκαλέσει σοβαρό πονοκέφαλο στους νέους κατόχους της διαδικτυακής εταιρείας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι αγοραστές να πιέσουν για αναπροσαρμογή του τιμήματος εξαγοράς προς τα κάτω –ένα σενάριο που προκαλεί ήδη τρόμο στους μετόχους.

Η διαδικασία της εξαγοράς βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της, ωστόσο, οι εταιρείες δεν μπορούν ακόμη να ενοποιηθούν καθώς εκκρεμούν οι εγκρίσεις από μια σειρά ρυθμιστικών αρχών. Ήδη, όμως, εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών συνεργάζονται στενά προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα του κολοσσού που θα προκύψει από την εξαγορά.

Οι προσδοκίες αυτές, όμως, αποδεικνύονται φρούδες μετά τα νέα δεδομένα για τη μαζική κυβερνοεπίθεση στα συστήματά της και ήδη ο «θρόνος» της CEO της εταιρείας Marissa Mayer «τρίζει». Ήδη, η χρυσοπληρωμένη CEO δέχεται σφοδρή κριτική επειδή δεν κατόρθωσε να διατηρήσει την ηγετική θέση της εταιρείας στην αγορά τεχνολογίας και καινοτομίας, γεγονός που οδήγησε τελικά στην πώλησή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider