Στη μάχη για το Ερρίκος Ντυνάν και εταιρείες Real Estate

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη μάχη για το Ερρίκος Ντυνάν και εταιρείες Real Estate

Με περισσότερα από 20 διεθνή funds και εγχώριους ομίλους από τον χώρο της Υγείας αλλά και του Real Estate να εκδηλώνουν διερευνητικό ενδιαφέρον ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από τους «συνήθεις υπόπτους» όπως το fund CVC που έχει επενδύσει στο Metropolitan, στον όμιλο Ιασώ και διεκδικεί το όμιλο Υγεία, τον όμιλο Ιατρικό Αθηνών καθώς την Ευρωκλινική ενδιαφέρον δηλώνουν και εγχώριες εταιρείες επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ).

Τα νοσοκομειακά ακίνητα αποτελούν παραδοσιακά πεδίο ενδιαφέροντος για τις εταιρείες ακινήτων. Μάλιστα στο εξωτερικό υπάρχουν και ειδικές εταιρείες που επενδύουν αποκλειστικά σε νοσοκομεία και κλινικές. «Τα ακίνητα που στεγάζουν νοσοκομεία έχουν αναμφίβολα επενδυτικό ενδιαφέρον», δήλωνε πριν από λίγο καιρό και ενώ αναμενόταν να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το Ερρικός Ντυνάν, βασικός μέτοχος μεγάλης εγχώριας ΑΕΕΑΠ. Σύμφωνα με τον ίδιο τα συγκεκριμένα ακίνητα λειτουργούν άψογα ως ακίνητα εισοδήματος, ενώ συνήθως λόγω θέσης και κατασκευής στο χειρότερο σενάρια μπορούν να γίνουν και ξενοδοχεία.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό τελικά να υποβάλλουν προσφορές κοινοπρακτικά σχήματα τα οποία θα αποτελούνται από εταιρείες που θα «τρέξουν» το νοσοκομειακό κομμάτι και από εταιρείες που θα αγοράσουν το ακίνητο. Ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη με σύμβουλο την PwC δίνει την δυνατότητα να υποβληθούν ξεχωριστές προσφορές για τη νοσοκομειακή δραστηριότητα και τα ακίνητο αρκεί και τα δύο να πουληθούν ταυτόχρονα.

Η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών λήγει στις 23 Ιουλίου, ενώ στόχος είναι η πώληση του Ερρίκος Ντυνάν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτώβρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider