Καινοτόμο σύστημα διαχείρισης αέριων ρύπων από τη ΜΕΤΚΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καινοτόμο σύστημα διαχείρισης αέριων ρύπων από τη ΜΕΤΚΑ

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν περιβαλλοντικά πρότυπα στον τρόπο λειτουργίας τους, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το αποτέλεσμα; Καταφέρνουν να μειώσουν σημαντικά το περιβαλλοντικό (ή ανθρακικό) τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία νέων δεδομένων στην προσπάθεια για αειφόρο ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μία πρωτοβουλία της ΜΕΤΚΑ, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, η οποία εφαρμόζει ένα Σύστημα Διαχείρισης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς περιβαλλοντικού προτύπου EN ISO 14064:2012.

Το εν λόγω πρότυπο καθορίζει τις αρχές και τις απαιτήσεις για την ποσοτικοποίηση και την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σημαντικό εργαλείο, καθώς επιτρέπει στις εταιρείες να διαχειρίζονται τις εκπομπές αερίων τους αποτελεσματικά.

Η ΜΕΤΚΑ είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που προχώρησε στην επίσημη επαλήθευση της ορθής εφαρμογής του προαναφερομένου συστήματος και της ορθής διαχείρισης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από ανεξάρτητο φορέα ελέγχου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και μάλιστα εθελοντικά, αναγνωρίζοντας την απειλή της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η εφαρμογή του εν λόγω συστήματος καταδεικνύει το ενδιαφέρον της εταιρείας για βελτίωση των περιβαλλοντικών της επιδόσεων, παράλληλα με τη διατήρηση της οικονομικής της βιωσιμότητας.

Η πρωτοβουλία αυτή διακρίθηκε στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον, στην κατηγορία “Management Award”, μαζί με άλλες δύο υποψηφιότητες.

Η πρόταση της ΜΕΤΚΑ θα βραβευθεί στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2016 από την Διοργανώτρια Αρχή που είναι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG Environment), ενώ ταυτόχρονα διεκδικεί και ευρωπαϊκή διάκριση, εκπροσωπώντας τη χώρα μας μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η σημαντική αυτή διάκριση θα μεταφέρει στο εξωτερικό μία νέα environmentally friendly εικόνα μίας ελληνικής εταιρείας, που καταφέρνει – παρά την πολυετή κρίση – να διαπρέπει τόσο στους τομείς που δραστηριοποιείται, όσο και στον πλέον απαιτητικό τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Η ΜΕΤΚΑ απέδειξε για άλλη μία φορά την επιμονή της στα θέματα προάσπισης του περιβάλλοντος, ενώ η διάκρισή της αποτελεί σημείο αναφοράς και για άλλες εταιρείες και οργανισμούς, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις επιταγές των διεθνών προτύπων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider