Η Anglo American απορρίπτει την πρόταση εξαγοράς ύψους 39 δισ. δολαρίων από την BHP

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Anglo American απορρίπτει την πρόταση εξαγοράς ύψους 39 δισ. δολαρίων από την BHP
Στην απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς ύψους 38,9 δισ. δολαρίων που κατέθεσε την Πέμπτη η BHP προχώρησε σήμερα η Anglo American.

Στην απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς ύψους 38,9 δισ. δολαρίων που κατέθεσε την Πέμπτη η BHP προχώρησε σήμερα η Anglo American, υπογραμμίζοντας πως το ύψος της προσφοράς από την αυστραλιανή εταιρεία εξορύξεων «υποτιμά σημαντικά» την εταιρεία και τις μελλοντικές της προοπτικές.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης της διοίκησης της Anglo American, οι μετοχές της εταιρείας -που κατέγραψαν ράλι σχεδόν 16% στις συναλλαγές της Πέμπτης- υποχωρούν το πρωί της Παρασκευής κατά περίπου 1% στη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, η BHP κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Anglo American έναντι 31,1 δισ. λιρών (σχεδόν 39 δισ. δολάρια), στοχεύοντας να δημιουργήσει την μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης στον κόσμο, σύμφωνα ανάλυση του πρακτορείου Reuters, καθώς εκτιμάται πως τυχόν ολοκλήρωση του deal θα επέτρεπε στην εταιρεία να προμηθεύει το 10% της παγκόσμιας παραγωγής χαλκού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intel: Κάτω από τις προσδοκίες τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Απώλειες 8% για τη μετοχή

Mytilineos: Win-Win το dual listing για την εταιρεία και την ελληνική οικονομία

Τράπεζες: Κάτω των 10 δισ. μείωσαν το απόθεμα των κόκκινων δανείων το 2023 - Στα 802 εκατ. συγκράτησαν τις νέες εισροές

gazzetta
gazzetta reader insider insider