ΔΕΗ: ΓΕΝΟΠ και Τοπική αυτοδιοίκηση ενώνουν δυνάμεις κατά της πώλησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: ΓΕΝΟΠ και Τοπική αυτοδιοίκηση ενώνουν δυνάμεις κατά της πώλησης

Με νέες κινητοποιήσεις και προσφυγές σε διοικητικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια ετοιμάζεται η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να φρενάρει την πώληση των μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη έχοντας την υποστήριξη των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σκοπός είναι, όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, «να ακυρωθεί στην πράξη ο νόμος της πώλησης» ενώ ήδη οι εργαζόμενοι στις μονάδες της Φλώρινας εμπόδισαν την είσοδο εκπροσώπων των επενδυτών στις εγκαταστάσεις το προηγούμενο διήμερο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ «η οργάνωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων αλλά και οι επόμενες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ομοσπονδία μαζί με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων) συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Ειδικότερα εξετάστηκαν οι επόμενες κινήσεις και οι νομικές ενέργειες εναντίον της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων αλλά και η στενότερη συνεργασία με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα προκειμένου «αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο και δυνατότητα να ακυρώσουμε το νόμο στην πράξη».

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στην εξέλιξη της πώλησης των μονάδων, αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στη φάση του ανοίγματος των data room προκειμένου οι επενδυτές να αξιολογήσουν τεχνικά χαρακτηριστικά και άλλες λεπτομέρειες.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρώτης φάσης, θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση της υποβολής δεσμευτικών (οικονομικών) προσφορών, προκειμένου το αργότερο έως τις 17 Οκτωβρίου να αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από την υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider