Μεβγάλ: Δεν ενδιαφερόμαστε για την εξαγορά της Vivartia

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεβγάλ: Δεν ενδιαφερόμαστε για την εξαγορά της Vivartia

«Δεν ενδιαφερόμαστε ούτε για την εξαγορά της Vivartia αλλά ούτε και της Δέλτα».

Αυτό έσπευσε να ξεκαθαρίσει η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Μεβγάλ Μαίρη Χαντζάκου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ενδαφέρον για την επαναπόκτηση του 43% της Μεβγάλ που ανήκει στη Δέλτα.

Άλωστε όπως έγινε γνωστό η Μεβγάλ έχει το δικαίωμα της πρώτης προτίμησης σε περίπτωση που τεθεί θέμα πώλησης του ποσοστού που κατέχει η Δέλτα στην μακεδονική γαλακτοβομηχανία.

Η κ. Χαντζάκου αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από διετία για την αναδιάρθρωση των δανείων της εταιρείας σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες (επιτεύχθηκε τον περασμένο Ιούλιο), η οποία είναι δεκαετής.

Η αποπληρωμή των δανείων (ύψους 54,3 εκατ. ευρώ) θα ξεκινήσει από το 2018.

Όπως αναφέρθηκε στην ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους του τύπου, η πορεία των μεγεθών της Mεβγάλ στο πρώτο τετράμηνο του 2018 είναι ιδιαίτερα ενθαρυυντική καθώς οι πωλήσεις καταγράφουν άνοδο 11,3%.

Ειδικότερα στις επιμέρους κατηγορίες προϊόντων που παράγει η εταιρεία καταγράφεται άνοδο: 6,4% στο γάλα, 5,7% στο γιαούρτι, 14,3% στα τυροκομικά και 34% στα προϊόντα ιδωτικής ετικέτας.

Η κ. Χαντζάκου, τόνισε ότι πολιτική της εταιρείας είναι να μην προχωρήσει σε μείωση της τιμής στο γάλα, το οποίο όπως είναι 100% ελληνικό.
Χαρακτήρισε δε πρόβλημα την τακτική των προσφορών στα σουπερμάρκετ καθώς οι προμηθευτές αναγκάζονται να τις πριμοδοτήσουν, επιβαρύνοντας σημαντικά τα οικονομικά τους μεγέθη.

Αναφορικά με διαδικασία επαναγοράς των σημάτων της, τα οποία είχαν δοθεί ως εγγύηση στο fund Bartons, η Μεβγάλ η βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία αποπλήρωσε το δάνειο που είχε λάβει από το προαναφερθέν fund, το οποίο μαζί με τους τόκους έφτασε τα 2,8 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2015 η τότε διοίκηση της ΜΕΒΓΑΛ, υπό τον κ. Πέτρο Παπαδάκη, ίδρυσε την εταιρεία Mevgal UK Ltd με έδρα το Λονδίνο, στην οποία μεταβιβάστηκαν τα σήματα και στη συνέχεια εκχωρήθηκε το δικαίωμα χρήσης των σημάτων στο fund Bartons.
Η εταιρεία βρ΄σικεται στο τελικό στάδιο αποδέσμευσης των σημάτων, προκειμένου να γίνει επαναγορά τους από τη Mevgal UΚ και η κυριότητά τους να επανέλθει στη μητρική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και η πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στην καρδιά της παραγωγής του αγελαδινού γάλακτος, στη Μακεδονία, όπου παράγεται το 67% του φρέσκου γάλακτος της Ελλάδας και εισκομίζει σταθερά πρώτη ύλη από 700 φάρμες της ευρύτερης περιοχής.

Απασχολεί περίπου 640 εργαζόμενους, διανέμει τα προϊόντα της σε χιλιάδες σημεία πώλησης στην Ελλάδα και σε 37 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι πιστοποιημένη για την ποιότητα της πρώτης ύλης, τη γνησιότητα των προϊόντων της και την υγιεινή των παραγωγικών της διαδικασιών. Με σεβασμό στην παράδοση υπογράφει από το 1950 περισσότερα από 170 προϊόντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider