Ξεκίνησαν με εφοδιασμό τα καταστήματα Καλογήρου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκίνησαν με εφοδιασμό τα καταστήματα Καλογήρου

Με νέο εμπόρευμα έχουν ξεκινήσει να εφοδιάζονται τα καταστήματα Καλογήρου, λίγο μετά την επικύρωση της συμφωνίας με τον Όμιλο Φάις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν καταφθάσει νέα εμπορεύματα σε πολλά από τα καταστήματα της αλυσίδας, ενώ ήδη παρατηρείται αύξηση της αγοραστικής κίνησης.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης αίτησης ένταξης στο άρθρο 106 για την αναδιάρθρωση των οφειλών μετά τη συμφωνία εξυγίανσης που υπογράφηκε με τις τράπεζες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που φιλοξενούσαν τα καταστήματα της Kαλογήρου σχετικά με τις μισθώσεις.
Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο όμιλος Φάις θα ελέγχει το 75% της Λεμονής ΑΕ και η οικογένεια Λεμονή θα περιοριστεί σε ένα 15% και με ένα 10% θα συμμετέχουν τα Αττικά Πολυκαταστήματα.

Από την άλλη πλευρά οι μέτοχοι της νέας εταιρείας δεσμεύονται να καταβάλλουν άμεσα ποσό της τάξης των 12 εκατ. ευρώ, μέσω αύξησης κεφαλαίου, ενώ ο κ. Φάις δίνει και προσωπικές εγγυήσεις (ύψους 4 εκατ. ευρώ) προκειμένου η νέα εταιρεία να λάβει τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές για την συνέχιση της εμπορικής της δραστηριότητας.

Η νέα εταιρεία αναλαμβάνει δάνεια ύψους 15 εκατ. ευρώ, εκχωρεί το σύνολο των ακινήτων της εταιρείας, τα οποία θα επαναμισθώσει, ενεχυριάζει το σύνολο των μετοχών της στις τράπεζες, αλλά και την αξία των εμπορικών σημάτων που ελέγχει.

Όσον αφορά τα σχέδια ανάπτυξης της αλυσίδας η αρχή έχει γίνει με την επανεργοποίηση των επώνυμων καταστημάτων στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η ναυαρχίδα της Καλογήρου στο εμπορικό κέντρο Golden Hall σε συνεργασία με τα Αττικά Πολυκαταστήματα.

Στο ίδιο εμπορικό κέντρο θα μπουν άμεσα σε λειτουργία και τα καταστήματα Salvatore Ferragamo και Haralas, ενώ στο The Mall Athens ξανανοίγουν τα καταστήματα Geox και Haralas, όπου το τελευταίο θα διαθέτει και shop-in-shop της γνωστής αμερικανικής εταιρίας Nine West. Επιπλέον, η Salvatore Ferragamo μπουτίκ ανοίγει πάλι τις πόρτες της στο CityLink επί της Σταδίου, ενώ στο ίδιο κέντρο προστίθενται δύο νέα σημεία πώλησης - Καλογήρου και Haralas - τα οποία αναμένονται να δώσουν εντελώς διαφορετική νότα στην αγορά του Συντάγματος.

Επίσης στα σχέδια της νέας διοίκησης της αλυσίδας είναι το άνοιγμα νέων καταστημάτων σε δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.